Halloumi sýr v pivním těstíčku s mátovým hráškem

 

Suroviny na 4 porce

 

  • Halloumi sýr 200g
  • Mouka hladká 450g
  • Pivo 100 ml
  • Soda 8g
  • Sůl, pepř dle chuti
  • Mražený hrášek 160g
  • Máta čerstvá 5g
  • Cibulka 10g
  • Máslo 35g
  • Vinný ocet 8g

 


 

Postup

 

  1. Halloumi sýr rozkrájím podélně na půl a půlky zešikma na trojúhelníky.
  2. Obalím individuálně v hladké mouce a následně ponořím do těstíčka(viz. recept těsto).
  3. Z těstíčka ponoříme pomalu do většího množství oleje zahřátého na teplotu 170 stupňů.
  4. Zvlášť v kastrůlku přivedu větší množství vody k bodu varu a spařím mražený hrášek.
  5. Hrášek zchladím ve studené vodě a následně rozmačkám a prohřeji v kastrůlku s máslem, na drobno nakrájenou mátou, vinným octem a cibulkou, dosolím podle chuti.
  6. Na střed předehřátého talíře položím připravený hrášek a následně i smažený halloumi sýr.
  7. Pro hezkou prezentaci můžete použit mikro výhonky hrášku, které nejen hezky vypadají, ale mají i silnou chuť čerstvého zeleného hrášku.

 

Výroba těstíčka

 

Do přesáté mouky naleji pivo a vsypu sůl a sodu. Zchladím v lednici (na 30 minut) a můžu těstíčko použít.

 

Dobrou chuť!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.