Pečená krůtí roláda

 

Suroviny na 4 porce

 

  • 1 kg krůtích prsou
  • 500 g toustový chléb
  • 100 g oloupané jedlé kaštany
  • 50 g cibule
  • 100 g sušené meruňky
  • 20 g tymián
  • 400 g mrkev
  • 400 g petržel
  • 400 g tuřín
  • 150 ml olej
  • Sůl/pepř
  • 1 kg brambor
  • 100 g česneku
  • 20 g rozmarýnu
  • 500 g toustového chleba
  • 5 g muškátového oříšku
  • 1 l mléka

 


 

 

Postup

 

  1. 1. Rozřezejte krutí prso na motýlka a přes potravinářskou fólii rozklepejte.
  2. 2. Osolte, opepřete a vložte nádivku utvořenou z toustového chleba,
    s orestovanou cibulkou, rozdrcenými jedlými kaštany a nasekanými sušenými meruňkami
  3. 3. Zabalte do tvaru rolády, zpevněte motouzem, potřete olejem, osolte a opepřete a pečte při teplotě 165 stupňů asi 1 hodinu. Nezapomeňte podlít vodou a co 15 minut otáčet.
  4. 4. Očištěnou zeleninu nakrájejte na menší tvary, přelijte olejem, okořeňte, přiložte bobkový list, tymián a pečte ve stejné troubě s masem do měkka. Nezapomeňte během pečení promíchat.
  5. 5. Očištěné brambory nakrájejte na měsíčky, také přelijte olejem, osolte, opepřete a přidejte česnek a rozmarýn. Pečte zároveň se vším ostatním ve stejné troubě a stejné teplotě do měkka. Brambory by měly mít hezkou křupavou barvu, provoněné česnekem a rozmarýnem.
  6. 6. Chlebovou omáčku začnete těsně před dohotovením všech komponentů jídla: Nalijte do kastrůlku mléko, přidejte muškátový oříšek, sůl, pepř
    a při bodu varu vložte toustový chléb. Promíchejte a po malé chvilce začněte mixovat tyčovým mixérem do hladka.
  7. 7. Dochuťte podle své chuti a můžete přelévat roládku.

 

Dobrou chuť!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.