Trhaná vepřová plec se sýrem a BBQ omáčkou v housce

 

 

Suroviny na 4 porce

 

  • Vepřová plec 900g
  • Paprika uzená 80g
  • Cibule žlutá 700g
  • Jablka 600g
  • Tymián 20g
  • Šalvěj 20g
  • Sůl/pepř 20g
  • Česnek 60g
  • Bílý Cheddar sýr 200g

 


 

 

Postup

 

  1. Vepřovou plec na povrchu osolte, potřete paprikou a česnekem.
  2. Půlky cibule a půlky jablek opečte v pekáči, zalijte vodou do jedné čtvrtiny a pečte při teplotě 135 stupňů asi kolem 2 hodin, dokud maso nebude měkké.
  3. Po vytažení masa z trouby vložte jen čistě maso do misky a za pomoci vidličky maso natrhejte.
  4. Výpek, jablka a cibuli rozmixujte v koktejlovém mixeru nebo tyčovým mixerem a přelijte tím natrhané vepřové maso.
  5. Přidejte nastrouhaný cheddar sýr a celou směs vložte do předpečené burgerové housky nebo i čerstvé kaiserky.

 

Tip

 

Když si budete chtít udělat svačinu na cestu s sebou, zabalte masovou směs s nasekaným salátkem do tortilly, můžete i dopéct na venkovním grilu a máte skvělé tapas i na super párty.

 

Dobrou chuť!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.