Svatební trendy 2024

Pokud svatbu plánujete uskutečnit v letošním roce, je ten nejvyšší čas na řešení všech důležitých věcí, jako je výběr místa, datum, ale i to, v jakém stylu si celou událost představujete. Pojďme se společně podívat, jaké svatební trendy budou dominovat roku 2024.

Svatební Trendy Roku 2024

Trendy se samozřejmě přelévají z jednoho roku na druhý, a tak už jsme některé výrazné prvky, které budou vládnout příště mohli vidět i letos. Zatímco kdysi jsme se z honosných svateb přesunuli na palouček s věncem ve vlasech, teď se do vedení vrací elegantnost, něha a minimalismus.

Vracíme se o krok zpět, nebo o dva

To, že se trendy neustále opakují, platí snad ve všech oblastech. Tentokrát se opravdu vracíme o dost nazpět. Šaty, výzdoba, i celý styl svatby hledá inspiraci několik desítek let nazpět. Minimalismus poslední doby dostává novou podobu v kombinaci s barevností a důrazem na přirozenost.

Šaty zkracujeme

Dlouhé šaty jsou klasikou, která neomrzí. Do popředí se ale také stále více dostávají šaty, které končí u lýtek, nebo dokonce nad koleny. Kratší šaty se zvládnou přizpůsobit stylu vaší svatby stejně jako ty dlouhé. Velkou výhodou krátkých šatů je především jejich pohodlnost a to, že s nimi můžete z oficiální obřadní části přejít do té taneční. A zkrátit můžete nejen šaty, ale i závoj!

A záda odhalujeme

Odhalená záda jsou stále detailem, který elegantním a něžným šatům dodá ten správný šmrnc. Záda můžete mít úplně volná nebo doplněná detailem s krajkou.

Nová Polana svatební trendy 2024

Krajky a satén

Zatímco předchozím rokům vládly perly, v roce 2024 to bude zas a znova tradiční krajka. A tentokrát se dostane nejen na svatební šaty, ale i závoj a výzdobu. Ve spojení se saténem pak budete hlavní ozdobou svatby.

Přirozenost nade vše

Vyčesaným a nalakovaným vlasům odzvonilo, rokem 2024 budou vlát přirozené, lehce navlněné pramínky vlasů. Můžete je doplnit závojem nebo jemnou ozdobou, ale to je vše, co budete potřebovat. To stejné platí pro make-up, který byl měl vypadat, jako by nebyl. Jemná tvářenka, rtěnka a pleťové stíny, které vás rozzáří, ale nepřebijí vaši přirozenost.

Příroda, ale už ne tak naturální

Svatby v přírodě jsou stále nejoblíbenější variantou, a příští rok tomu nebude jinak. Lesy, hory a louky jsou zkrátka příjemným prostředím, které vypadá dobře i na fotkách. Odlehlá místa ale kombinujeme se zázemím, které vám poskytne dostatek soukromí a pohodlí pro stolování a večerní zábavu. Statek, stodola nebo soukromý resort nabízejí možnost přizpůsobit prostor přesně vašim představám a stylu svatby.

Nová Polana svatební trendy 2024

Výzdoba

Přírodní téma se nám objevuje i u celkové výzdoby. Žádné kýčovité a zbytečné věci, naopak na stolech uvidíte spoustu květin, a to jak čerstvých, tak usušených. Barvy se budou nést spíše v tlumených světlých tónech, které působí něžně. Barevných kombinací se vůbec bát nemusíte a čím teplejší odstíny zvolíte, tím lépe.

Luční kvítí všech barev

Svatební kytice už nemusí mít jednolitou barvu. Naopak je žádoucí směs různých typů i odstínů sezónních květin. A to nejlépe takových, které vypadají jednoduše, jako byste je posbírali na louce. Květiny stačí svázat k sobě a máte hotovo. V podobném duchu se ponesou také kvítka na stolech.

Zaměřeno na jídlo

Alternativou společných velkých obědů jsou v dnešní době i pohodlné rauty a švédské stoly, ze kterých si každý vybere přesně to, co má rád. S cateringem si v tomto směru můžete velmi vyhrát a vybrat různé variace pokrmů, které nejen chutnají, ale i vypadají skvěle. Kromě svatebního dortu už je dnes běžnou součástí také bar s dalšími malými dezerty.

Svatební raut

Svatební dort

U svatebního dortu se nebojte experimentovat a zkuste zkombinovat známé chutě s trochou exotiky. Co se týče vzhledu, hitem jsou čisté a elegantní bílé dorty, které jsou dozdobené čerstvým ovocem a nebo tematickými květinami. Dorty už nemusí být velké a honosné, postačí vám menší, který poté doplníte další nabídkou dezertů.

Originalita a rituály

Ať už se budete svatebními trendy roku 2024 inspirovat, nebo ne, nejdůležitější je, abyste se na své svatbě cítili dobře a byli obklopeni blízkými lidmi. A je jedno, zda to bude svatba na úřadě, v kostele, v resortu či na zámku.

Stále více párů volí na svatbě obřad, který má alespoň z části duchovní rozměr. Nemusí se přitom jednat o dlouhý a vážný obřad. Naopak je do něj dobré zakomponovat osobní prvky, úsměvné detaily a zkrátit jej tak, aby nikoho nenudil. Součástí svatby jsou čím dál častěji také osobní sliby, gesta, alternativní obřady a jiné tradice, které vystihnou to, jací jste a jak celou událost vnímáte.