1. Rozřezejte krutí prso na motýlka a přes potravinářskou fólii rozklepejte.
2. Osolte, opepřete a vložte nádivku utvořenou z toustového chleba, s orestovanou cibulkou, rozdrcenými jedlými kaštany a nasekanými sušenými meruňkami
3. Zabalte do tvaru rolády, zpevněte motouzem, potřete olejem, osolte a opepřete a pečte při teplotě 165 stupňů asi 1 hodinu. Nezapomeňte podlít vodou a co 15 minut otáčet.
4. Očištěnou zeleninu nakrájejte na menší tvary, přelijte olejem, okořeňte, přiložte bobkový list, tymián a pečte ve stejné troubě s masem do měkka. Nezapomeňte během pečení promíchat.
5. Očištěné brambory nakrájejte na měsíčky, také přelijte olejem, osolte, opepřete a přidejte česnek a rozmarýn. Pečte zároveň se vším ostatním ve stejné troubě a stejné teplotě do měkka. Brambory by měly mít hezkou křupavou barvu, provoněné česnekem a rozmarýnem.
6. Chlebovou omáčku začnete těsně před dohotovením všech komponentů jídla: Nalijte do kastrůlku mléko, přidejte muškátový oříšek, sůl, pepř a při bodu varu vložte toustový chléb. Promíchejte a po malé chvilce začněte mixovat tyčovým mixérem do hladka.
7. Dochuťte podle své chuti a můžete přelévat roládku.