Halloumi sýr rozkrájím podélně na půl a půlky zešikma na trojúhelníky.
Obalím individuálně v hladké mouce a následně ponořím do těstíčka(viz. recept těsto).
Z těstíčka ponoříme pomalu do většího množství oleje zahřátého na teplotu 170 stupňů.
Zvlášť v kastrůlku přivedu větší množství vody k bodu varu a spařím mražený hrášek.
Hrášek zchladím ve studené vodě a následně rozmačkám a prohřeji v kastrůlku s máslem, na drobno nakrájenou mátou, vinným octem a cibulkou, dosolím podle chuti.
Na střed předehřátého talíře položím připravený hrášek a následně i smažený halloumi sýr.
Pro hezkou prezentaci můžete použit mikro výhonky hrášku, které nejen hezky vypadají, ale mají i silnou chuť čerstvého zeleného hrášku.
Výroba těstíčka
Do přesáté mouky naleji pivo a vsypu sůl a sodu. Zchladím v lednici (na 30 minut) a můžu těstíčko použít.