Trhaná vepřová plec se sýrem a BBQ omáčkou v housce
Suroviny na 4 porce
- Vepřová plec 900g
- Paprika uzená 80g
- Cibule žlutá 700g
- Jablka 600g
- Tymián 20g
- Šalvěj 20g
- Sůl/pepř 20g
- Česnek 60g
- Bílý Cheddar sýr 200g
Postup
- Vepřovou plec na povrchu osolte, potřete paprikou a česnekem.
- Půlky cibule a půlky jablek opečte v pekáči, zalijte vodou do jedné čtvrtiny a pečte při teplotě 135 stupňů asi kolem 2 hodin, dokud maso nebude měkké.
- Po vytažení masa z trouby vložte jen čistě maso do misky a za pomoci vidličky maso natrhejte.
- Výpek, jablka a cibuli rozmixujte v koktejlovém mixeru nebo tyčovým mixerem a přelijte tím natrhané vepřové maso.
- Přidejte nastrouhaný cheddar sýr a celou směs vložte do předpečené burgerové housky nebo i čerstvé kaiserky.
Tip
Když si budete chtít udělat svačinu na cestu s sebou, zabalte masovou směs s nasekaným salátkem do tortilly, můžete i dopéct na venkovním grilu a máte skvělé tapas i na super párty.
Dobrou chuť!