Chcete mít svatbu plnou barev a vůně? Vezměte se na jaře!

Kdo by nemiloval jaro? Příroda se probouzí k životu, sluneční paprsky začínají příjemně hřát, všude kolem je cítit veselá atmosféra a nová očekávání. Stvrdit si svou lásku vstupem do manželství právě v tomto jarním období bude určitě skvělá volba. Vaše jarní svatba bude pro svoji nezaměnitelnou atmosféru plnou barev a vůně dokonalá.

 

Který termín svatby na jaře je ten NEJ?

 

Pokud si jarní svatbu naplánujete v březnu, počítejte s tím, že tento měsíc ještě může zanechávat stopy sněhu. Oblečení proto přizpůsobte chladnějšímu počasí. Duben je známý pro své nestálé aprílové počasí, nad kterým však hravě zvítězíte skvělým doplňkem pro případný jarní deštík. Nachystejte si stylové barevné holínky, barevné deštníky i pláštěnky pro vaší následnou párty. V květnu se již můžete kochat nádherně rozkvetlou přírodou. Nesmíte být ovšem pověrčiví. Obavy ze svatby v máji vycházely z praktických důvodů v minulosti. Pokud totiž nevěsta v tomto měsíci otěhotněla hned krátce po svatbě, dítě se narodilo v únoru. Tedy ještě během tuhé zimy, což dříve mohlo být pro matku i dítě nebezpečné. My však už naštěstí žijeme v jiné moderní době, doma máme i v zimě pěkně teploučko, a tak se není čeho bát. Věřme spolu s básníkem K. H. Máchou, že měsíc květen je jako stvořený pro lásku. A tak máj byl, a je, stále lásky čas.

 

Atmosféra jarní svatby

 

Využijte toto neopakovatelné období a inspirujte se pro celou vaši svatbu jarní přírodou. Svatba na jaře bude odrážet její náladu, barevnost, svěžest rozkvétající přírody, kde vše raší a pučí. Budete obklopeni všudypřítomnou čerstvou zelení, což dodá vám i vašim hostům dobrou náladu, hravost a veselost. Vaše jarní svatba tak bude nezapomenutelná díky pozitivní náladě, kterou s sebou jaro přináší.

 

Jarní svatební výzdoba

 

Chcete být styloví? Vyberte si jeden hlavní motiv, který se bude prolínat celou vaší jarní svatbou. Můžou to být motýli, květiny, konvičky či kýble, proutěné koše nebo i jízdní kola. Vybraným motivem pak ozdobte i svatební pozvánky, svatební šaty, jmenovky a svatební dárky pro vaše hosty. Nezapomeňte si touto jarní dekorací vyzdobit nejen vnitřní, ale také venkovní prostory.

 

Dekorace jarní svatby

 

Chcete mít voňavé stoly? Ozdobte je skleničkami s vodou a vložte do nich voňavé růže nebo ubrusy stáhněte květinovým řetězem. Nádherné, i když trochu více nákladné, budou květinové závěsy a romantika na vás bude dýchat při pohledu na zavěšené sklenice s vodou a svíčkami či svítilnami a květinami ozdobené stromy. Pokud chcete být styloví, svíčky a květiny nechejte ladně se pohupovat v kýblech s vodou a květinami a vyzdobte si proutěné koše či terakotové hrnce. Namísto tradičních váz můžete naaranžovat dokonce lahve od vína. Je libo něco originálního? Na místo podtácků použijte kusy dřeva! Zkrátka využijte bohaté jarní téma, kterým oživte vaši jarní svatbu tak, aby byla hravá, veselá a romantická, jako je toto nádherné roční období plné života a dobré nálady.

 

Barevné ladění svatby na jaře

 

Opět se inspirujte jarem, kterým vládnou čerstvé svěží barvy, jako je hráškově zelená, žlutá, fialová, pastelově modrá i meruňková. Pokud máte rádi barevně vyvážené tóny, vyberte si dvě hlavní barvy a zkombinujte je s neutrálními barvami jako je bílá, krémová, šedá. Vyzkoušejte svěží tóny zelené se žlutou, nebo se zahalte do něžné bílé s růžovou. Pokud preferujete širokou škálu barev, nebojte se sáhnout po více barvách, které spolu doladíte. Pohlédněte na rozkvetlou jarní louku, kde je nepřeberné množství barev a rozmanitých druhů květin, a přesto je celkový dojem kouzelný. Vaše jarní svatba i v mnoha barvách louky bude lahodit oku a bude překrásná.

 

Květiny vévodící svatbě na jaře

 

Které kvítí se na vaši jarní svatbu nejlépe hodí? Pro dekorace využijte sezónní jarní květiny, jako jsou tulipány, narcisy, konvalinky. Sáhněte po romanticky laděném drobném lučním kvítí, sedmikráskách, heřmánku nebo rudém vlčím máku. Pokud si pro svou svatbu na jaře vyberete tyto květiny kvetoucí v tuzemsku, budete mít i méně výdajů za květinovou výzdobu. Což je určitě v napjatém svatebním rozpočtu velké plus.

 

Fotky ze svatby na jaře

 

Chcete, aby na vás při ohlížení svatebního alba dýchla atmosféra vašeho svatebního dne ještě dlouhé roky po jejím konání? Mnozí si svou svatbu na jaře vybírají právě pro její neopakovatelnou atmosféru. Zachytit nádherné momenty dvou milujících se lidí uprostřed probouzející se přírody a za roztomilého štěbetání ptáků, je snem snad každé nevěsty. Pokud by vám počasí poslalo pár kapek z nebe, nevěště hlavu, ale udělejte z toho přednost. Focení v jarním dešti pod stylovými deštníky a třeba i s holínkami na nohou s motivem jara bude určitě zábavné. Navíc třpytící se kapky deště lemující vaše portréty zachycené šikovným fotografem jen dotvoří romantickou atmosféru vaší jarní svatby a budou bezesporu kouzelné.

 

Místo pro jarní svatbu

 

K vašemu velkému dni si vyberte místo nejlépe v přírodě nebo alespoň blízko ní. Kvůli celkové atmosféře a fotografiím bude ideální volbou najít si místo pro svatbu blízko čerstvě probouzejícího se lesa či pestrobarevné rozkvetlé louky. Pokud svou jarní svatbu uspořádáte v Beskydech v našem resortu Nová Polana, tyto doplňkové dekorace, které vám zdarma připraví sama příroda, u nás máte plně k dispozici. Pokud nemáte možnost svatby na horách, zaměřte se na výzdobu interiéru, který si ozdobte jarními motivy a pokud se v okolí najde rozkvetlý šeřík nebo zářivý zlatý déšť, vyběhněte si pořídit fotografie k těmto symbolům jara nebo si je připravte dovnitř pro případ nepříznivého počasí. Budete tak mít nádherné fotografie s jarním pozadím i bez venkovního focení.

 

Na co si dát pozor u svatby na jaře?

 

Kromě již zmiňovaného nejistého počasí, na které se však můžete dokonale připravit, může mít jarní svatba ještě jeden háček. Že nechcete mít nateklý nos a uplakané oči ne štěstím, ale díky pylu? Pokud jste alergičtí a hrozí, že byste celou svatbu prokýchala, vyberte si raději jiný termín svatby anebo ji uspořádejte v klimatizovaném interiéru a zvolte méně aromatické květiny, než jsou například hyacint, šeřík nebo lilie.

 

Náklady na svatbu na jaře

 

Protože jarem začíná hlavní svatební sezóna, která s sebou přináší i vyšší zájem o konání svateb, počítejte s o něco vyššími náklady na vaši jarní svatbu než v zimních měsících. Nezapomeňte si také včas rezervovat svatební šaty, catering i místo pro svatbu. Pokud se obrátíte na náš resort, rádi vám s výběrem vhodného volného termínu poradíme a také vaše peněženka nijak závratně neutrpí.

 

Svatební oblečení a doplňky

 

Na jarní svatbu se buďto zahalte do svatebních šatů s elegantními rukávy, které vás zahřejí v případě chladnějšího počasí, nebo můžete být okouzlující ve výrazných šatech s odhalenými rameny. V tomto případě si raději nezapomeňte přibalit kabátek či bolerko, abyste nenastydla. V obou variantách budete nádherná. Pokud chcete vyzdvihnout jarní hravost, doplňte své šaty barevnými stužkami a ženicha s oblekem v pastelových tónech ozdobte barevným motýlkem. Chcete být jedinečná a originální? Docílíte to s květinovou korunkou či květinovým šperkem v podobě náhrdelníku nebo náramku. Budete módní a trendy.

 

Drobné dárečky pro hosty

 

Je něco jiného, co byste mohli dát hostům jako upomínku na vaši jarní svatbu než květiny? Můžete je předat v ozdobné lahvi nebo hrnečku, (což takhle drobný sukulent?) Nebo hostům podarujte stylově zabalená semínka vašich oblíbených květin. Jistě také potěší perník s vašimi iniciály ve tvaru květiny nebo motýla.

 

TIP na závěr

 

Milujete přírodu a je vám vlastní chránit ji a nezatěžovat planetu znečišťováním? Buďte trendy a nebojte se uspořádat tzv. eko svatbu, která je v poslední době stále více vyhledávaná. Probíhá zcela v souladu s přírodním prostředím mimo ruch měst. Ekologická svatba využívá lučních květů, které rostou běžně kolem nás, doplňky jako jsou sláma, dřevo a bylinky. Výhodou může být také nebát se zapojit do přípravy své kamarády, příbuzné a známé, kteří vám mohou pomoci například s výrobou ručně vyráběných pozvánek, jmenovek z recyklovaného papíru apod. Eko svatba na jaře tak může být nejen šetrnější k životnímu prostředí, ale také i levnější.

Ať už dáte přednost svatbě v klasickém nebo eko stylu, svatba na jaře bude romantická a vy v záplavě květů okouzlující. Co říkáte?

 

 

Foto galerie – Svatba na jaře (květen 2019)

 

Syté barvy zeleně, rozkvetlé květy a příjemné počasí – takto vypadala jedna z letošních svateb na začátku května. Krásu této jarní svatby můžete obdivovat na fotografiích autora Jakub Machacek / Fotograf.

 

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.