Pokud obdivujete krásu a kouzlo přírody a chcete váš slavnostní den prožít obklopeni romantickými přírodními motivy a materiály, pak právě nevšední svatba v přírodním stylu může být pro vás skvělou volbou. Ze všech stran na vás bude dýchat něžnost a intimní atmosféra a zažijete radost z jednoduché a přitom okouzlující přirozené krásy.

Jak přírodní svatbu připravit? Přinášíme inspirace a rady pro nevěsty, které chtějí romantickou svatbu v přírodním stylu uspořádat.

``Svatba v přírodním stylu je především velmi přirozená, dýchá z ní svoboda, volnost a radost ze života. Na velké róby, těžká líčidla i honosnou výzdobu můžete směle zapomenout! Tomuto stylu vládne příroda a přirozená krása``

Přírodní svatba dekorace

 

Protože příroda sama je tou největší inspirací pro vytvoření dokonalé přírodní svatební výzdoby, můžete z ní čerpat a zakomponovat vše, co na vás působí příjemně. Dřevo, sklo a kov k přírodní svatební výzdobě neodmyslitelně patří, a tak už jen záleží na vaší fantazii, vkusu a ročním období, jak tyto přírodní materiály využijete. S naaranžovanými květy vypadají skvěle dřevěné bedničky, sudy, nebo kovové kyblíky omotané jutou, z palet a polštářků vytvoříte romantické zákoutí lákající k posezení či odpočinku. Ke zhotovení originálního zátiší můžete také využít necky, almary nebo dokonce dřevěné dveře či žebříky. O intimní atmosféru se spolehlivě postarají lucerničky i volně rozvěšená drobná světýlka či žárovky. Závěsy z přírodních materiálů lehce se pohupující ve vánku navodí tu správnou něžnou atmosféru a přírodní dekorace jako jsou balíky sena, zátiší s dřevěným kufrem nebo oblíbené tabule se vzkazy napsané křídou zcela jistě zaujmou a přitom nevšedně svatbu přírodním stylu dotvoří.

Nezapomeňte, že přírodní svatební výzdoba by měla dohromady ladit a podtrhnout roční období, ve kterém se odehrává.

Čím vyniká jarní svatební výzdoba? Jaro dýchá radostí a životem, a proto něžní barevní motýli zhotoveni z papíru nebo roztomilí dřevění ptáčci, můžou krásně odrážet tuto neopakovatelnou atmosféru. A samozřejmě také čerstvé voňavé jarní květy budou překrásnou chloubou vaší jarní svatební výzdoby.

Pro letní přírodní dekorace můžete využít rozmanité sezónní ovoce naaranžované v proutěných košících a různých přírodních nádobách, i jako součást osvěžujících nápojů ve skleněných džbánech. Slunečnice rozzáří a navodí veselou atmosféru, makovice, pšeničné klasy či voňavé levandule podtrhnou tu pravou letní pohodu.

Podzim se pyšní velkou škálou zářivých barev, a tak můžete vytvořit originální dekorace z nádherně zbarvených listí a podzimních plodů jako jsou rozmanité bobule, šípky, dýně či ořechy.

A co sluší přírodní zimní svatbě? Svatební bílou zkombinujte s červenou. Obě barvy jsou slavnostní a spolu si skvěle rozumí. K zimní přírodní výzdobě v červené barvě výborně poslouží dekorace z větviček skalníků, hlohů či jeřábů. Bílou zvolte pro květiny, krajky, vlnu či kožešiny, které spolu s praskajícím ohněm v krbu dodají nádherně hřejivý pocit útulna a romantiky. Další krásné dekorace, která příroda v zimě nabízí, jsou šišky, oříšky, jehličí, nebo jmelí.

Přírodní svatební šaty

 

Jsou jemné, romantické a především jednoduché. Nic přezdobeného, pompézního. Z nevěstiných přírodních šatů, které jsou ušity z přírodních materiálů, dýchá volnost a radost ze života. Můžou být ozdobené něžnou krajkou nebo i zajímavým lidovým prvkem, jakým je třeba opasek s výšivkou nebo stuha ve vlasech s lidovým motivem. Milovnice lidových krojů můžou sáhnout i pro tento originální druh svatebních šatů, který se k přírodnímu stylu skvěle hodí.

A co pan nastávající? Protože přírodní svatbě vévodí především lehkost a pohodlí, také ženich může vybírat především z neformálního stylu oblečení. Plátěná košile s vyhrnutými rukávy, vykasané kalhoty s kšandami či dřevěný motýlek a klobouk vytvoří z mužské polovičky dokonalého ženicha v přírodním stylu. Nevěsta i ženich na přírodní svatbě mohou směle vyrazit v pohodlné obuvi, jako jsou mokasíny nebo baleríny, či dokonce na boso.

``Přírodní svatební šaty by měly být jemné, romantické a především jednoduché. Nic přezdobeného, ani pompézního. Z nevěstiných šatů, má dýchat volnost a radost ze života.``

Barvy, které se hodí k přírodní svatbě

 

Pro přírodní svatbu vybírejte především přírodní barvy, jako jsou béžová, hnědá, zelenkavá i něžná bílá. Ty pak můžete libovolně zkombinovat s dalšími pastelovými tóny. Ideálně pak zvolte ty barvy, které vévodí danému ročnímu období, především pokud svou přírodní svatbu plánujete prožít venku. Jarní přírodní svatbě bude slušet kombinace romantické bílé s růžovou či fialkovou, inspirovanou právě kvetoucími šeříky. V létě můžete zakomponovat žluté tóny, které vyvolávají optimistickou náladu nebo zvolit barvu voňavých levandulí. Podzimní přírodní svatba odráží teplé barvy zbarveného listí a přírodní svatba v zimě bude překrásná, pokud jí zahalíte do sněhobílých tónů spolu s červenou, která krásně celou atmosféru oživí.

Místo na svatbu v přírodě

 

Svatba v přírodě má svou neopakovatelnou atmosféru. Šumění stromů, zpěv ptáků, šplouchání vody. Příroda je prostě kouzelná v každém ročním období. Proto pro svou přírodní svatbu vybírejte taková místa, která podtrhnou celkovou přírodní atmosféru přírody, ať už se bude konat venku nebo uvnitř. Statky, stodoly, farmy či jiná romantická místa zařízená v přírodním stylu dřeva a kamene, budou pro přírodní svatbu tím pravým místem. Pokud plánujete mít svůj svatební den v teplých měsících venku, můžete jej uspořádat téměř kdekoli. Na louce, u rybníka, na zahradě i venkovních parcích či u moře na pláži. Ideálním místem pro svatbu v přírodě je také náš resort Nová Polana, který je díky svému překrásnému umístění velmi vyhledávaným místem pro mnohé páry. Svou přírodní svatbu můžete u nás prožít pod nádherně nazdobenou slavobránou na loucejedinečným výhledem do beskydského údolí a potěší vás útulné vnitřní prostory v přírodním stylu. V zimních měsících neopakovatelnou intimní atmosféru dotváří praskání ohně v kamenném krbu, který umocní zážitek z tohoto dokonalého místa pro vaši svatbu.

Přírodní svatební tabule

 

Svatební tabule v přírodním stylu na první pohled zaujme svou nevšední přírodní krásou. Jaká přírodní svatební tabule je? Je romantická, voňavá a originální, jako je příroda sama. Svatební stoly ozdobte šerpou z juty a jemné krajky, poskládejte ubrousky z pytloviny nebo pravého jemného plátna, připravte dřevěné podtácky a namísto podnosů použijte dřevěnou kulatinu. Květiny naaranžujte do skleněných váz či zavařovacích sklenic omotaných provázky nebo jutovými stuhami, které můžete kreativně ozdobit dřevěnými knoflíky. Sklenice, vázy či svícníky můžete také ozdobit samolepícími krajkami. K dekoraci využijte i další přírodní materiály jako jsou mechy, šišky, trávy i ovoce a jiné plody v podobě oříšků či kaštanů. K výrobě jmenovek efektně využijte kameny, korky od láhví nebo zhotovte z papíru a ozdobte sušenými květy. Pohrajte si s detaily, využijte svoji fantazii i vkus a věřte, že právě vaše přírodní svatební tabule bude tak jedinečná, jako jste vy.

Přírodní svatební kytice

 

Svatební kytice v přírodním stylu vyniká svou jednoduchou a přitom okouzlující krásou. Rozhodně není vhodná uvázaná jako obrovský upjatý puget. Naopak! Z přírodní svatební kytice dýchá volnost a nápaditost. Může působit dojmem nádherné voňavé kytice právě natrhané na louce nebo překvapit nevšedními detaily, jakou traviny, obilné klasy či rozličné bobule. Stále více oblíbená je přírodní svatební kytice naaranžovaná z drobných bílých kvítečků nevěstina závoje svázaná stuhou, krajkou či záclonou.

``Svatební kytice v přírodním stylu vyniká svou jednoduchou a přitom okouzlující krásou. Jak má taková kytice vypadat? Inspiraci čerpejte v přírodě...``

Přírodní svatební účes

 

Také u svatebního účesu v přírodním duchu nechte vyniknout přirozenou krásu. Složité účesy nechte na jinou příležitost a ve svůj velký den okouzlete volně splývajícími jemně zvlněnými vlasy ozdobenými čelenkou z čerstvých květin nebo překrásným zapleteným copem s vpletenými romantickými kvítky. Dokonalý vzhled přírodní krásky doladíte jemným lehkým líčením v přírodních tónech.

Svatební dort přírodní svatba

 

Také svatební dort na přírodní svatbě bude perfektně zapadat do celkového nevšedního stylu, pokud do něj zakomponujete čistě přírodní motivy, jako jsou květiny, motýli, rozmanité lístky nebo chutné čerstvé ovoce. Dortu v přírodním stylu bude slušet, pokud se bude vyjímat na dřevěném tácu nebo kulatině. Na vrch můžete dokonce naaranžovat šišky nebo dřevěné dekorace.

2017_09_09_L&P_295
Boho voničky pro svatebčany

Svatební vývazky

 

K dekorování hostů využijte svatební vývazky z přírodního materiálu. Budou perfektně zapadat do celé koncepce vaší přírodní svatby. Můžete je zhotovit opět z juty zdobené krajkou a dřevěnou drobnou dekorací jako jsou dřevěná srdíčka, květinky nebo roztomilé dřevěné knoflíčky.

Boho voničky pro svatebčany

Přírodní svatební konfety

 

Na svatbě je nezapomenutelný každý okamžik, a proto je důležité, aby byl každý detail pečlivě promyšlen a krásně dotvořil celkovou atmosféru. Proto i přírodní svatební konfety vybírejte z přírodních barev, jako jsou oblíbená starorůžová, smetanová, krémová nebo bílá, dle toho, do jakého přírodního tónu budete svatbu ladit. Nechejte se zasypat drobnými papírovými srdíčky, romantickými květinkami nebo křehkými motýlky, a i tento kouzelný okamžik bude nezapomenutelný a jedinečný, jako celý váš svatební den laděný do přírodního stylu.

Prirodni-svatebni-konfety

Výslužka z přírodní svatby

 

Přemýšlíte, jakou zvolit tečku na závěr a čím obdarovat hosty, aby i vaše výslužka měla nádech přírody? Dobrým tipem budou opět drobnosti z darů přírody, jako jsou domácí marmelády, sirupy, oříšky a sušené ovoce nebo voňavé levandulové sáčky. Hosté si tuto vzpomínku na vaši jedinečnou svatbu v přírodním stylu můžou odnést v papírových krabičkách, ovázaných provázkem nebo stuhou.

TIP na závěr

 

Jde vám z těch všech nápadů hlava kolem a stále přemýšlíte, co z bohaté nabídky přírody vybrat, aby vaše přírodní svatba odrážela právě vás? Zastavte se a zapřemýšlejte, co vás nejvíce vystihuje. Jste spíše romantička tělem i duší? Nebo vás na přírodní svatbě láká právě volnost a nespoutanost? Ohlížíte se za starými časy našich babiček nebo jste milovnicí lidové tvorby a ráda byste jí do své svatby zakomponovala? Dívejte se kolem sebe a vnímejte, co vás v přírodě nejvíce oslovuje, co bude základem vaší svatby. Budou to barvy? Zaměříte se spíše na druh výzdoby, květin nebo chcete svou lásku k přírodě vyjádřit jinak? Zkrátka, udělejte si vnitřní inventuru a do vaší svatby v přírodním stylu nezapomeňte vtisknout něco svého, osobního, co charakterizuje právě vás! A pak vaše svatba v přírodním stylu bude ta pravá a neopakovatelná, jako láska vás dvou.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.