Většina firem čas od času pozve své spolupracovníky na svou firemní akci. Ty jsou důležité nejen ke vzdělávání a dalšímu růstu, ale často také k utužení kolektivu a prohloubení vztahů mezi zaměstnanci.

Kdo už někdy zařizoval jakoukoli firemní akci, ať už jen pro pár lidí nebo pro velký počet, ví, že je to velmi nelehký úkol s mnoha starostmi a zařizováním. Vedle precizně naplánovaného programu a perfektního jídla je také velmi důležité vybrat správné místo. Jaké je nejvhodnější právě pro firemní akce? Pokud chcete zaujmout a zažít něco nevšedního, zapomeňte na nudné a fádní prostory, a pokud to typ akce dovolí, vyrazte s kolegy či obchodními partnery do přírody a svou firemní akci uspořádejte na horách! Už samotná příroda, čistý horský vzduch i všudypřítomný klid vás perfektně naladí a to je dobrý začátek pro vydařenou firemní akci.

``Už samotná příroda, čistý horský vzduch i všudypřítomný klid vás perfektně naladí a to je dobrý začátek pro vydařenou firemní akci.``

Proč jsou firemní akce na horách tak vyhledávané?

 

Snad každý má rád přírodu. Zvlášť v době, kdy většina z nás pracuje hodiny denně v uzavřených prostorách, a tak možnost nadýchat se čerstvého vzduchu je k nezaplacení! Vždyť je známo, že kyslík působí blahodárně na mozkové buňky i na celkovou psychiku člověka. Díky svěžímu a čistému horskému prostředí v každém ročním období se tak rázem může i z neoblíbeného školení stát skvěle strávený čas! Pokud akce v probíhá uvnitř budovy, velkou výhodou je možnost projít se během přestávek venku a výborně se v horské přírodě zrelaxovat. Navíc, vysoké nadmořské výšky pomáhají získat nadhled nad problémy, zdánlivě neřešitelné úkoly dostávají svá řešení a dokonce se díky horskému prostředí i starosti všedních dnů můžou rozplynout, jako pára nad vrcholky hor.

Hory vytvoří z každé firemní akce skvělý zážitek!

 

Jaké firemní akce můžete na horách zorganizovat? Dobrou zprávou je, že hory jsou skvělým místem pro uspořádání téměř jakékoli firemní akce, a to během celého roku. Jednodenní i několikadenní akce jako jsou semináře, vzdělávací kurzy či školení budou v horském prostředí rozhodně záživnější než strávit je někde v ruchu velkoměsta. Plánujete prezentaci nového výrobku? Buďte kreativní a pozvěte své kolegy i obchodní partnery do nějaké stylové horské chaty s okouzlujícím výhledem do přírody. Čekají vás bouřlivé firemní oslavy, kde se budete moci společně pobavit, vypnout a na chvíli zapomenout na každodenní úkoly i hořící termíny? Skvělým bonusem firemní oslavy narozenin, oslavy výročí firmy nebo jakékoli jiné firemní párty je, že to můžete na horách pořádně rozjet, aniž byste někoho rušili. A co takhle Family day či sportovní den pro všechny? I tyhle oblíbené firemní akce pro zaměstnance a jejich rodinné příslušníky budou nezapomenutelné, pokud pro ně najdete skvělé místo uprostřed přírody, někde daleko od civilizace.

``...Family day či sportovní den pro všechny? I tyhle oblíbené firemní akce pro zaměstnance a jejich rodinné příslušníky budou nezapomenutelné, pokud pro ně najdete skvělé místo uprostřed přírody, někde daleko od civilizace.``

Novoroční bujaré oslavy na horách? Určitě ano!

 

Konec roku je spojený s bilancováním a hodnocením, a tak na přelomu roku většina firem pořádá nejrůznější akce s poděkováním zaměstnancům. Probíhá ohlédnutí za uplynulým rokem a utvářejí se plány na rok další. Po této důležité části pak přichází tolik očekávaná zábava, kdy se v uvolněné atmosféře utužují vzájemné vztahy. A kde jinde uspořádat firemní vánoční večírek nebo oslavy Nového roku, než právě na horách? Tyhle parádní akce patří totiž mezi ty nejoblíbenější z celého roku a mnohdy se na ně zaměstnanci těší už dlouho dopředu. Najít proto ideální místo, kde budou spokojeni všichni, bývá pro organizátory těžkým oříškem. Chcete tip? Nastavte laťku vysoko a pozvěte kolegy do našeho vyhlášeného resortu Nová Polana, který je perfektním místem pro nezapomenutelnou firemní akci. Jen si to představte! Stylová horská chata uprostřed lesů s úžasným výhledem do beskydského údolí, ohňostroj pod zářivou noční oblohou nebo večerní zimní koulovačka, díky které se vztahy ve firmě pořádně posílí! A nejen to. Dobrou zprávou je, že jakákoli vaše větší či menší firemní akce bude u nás dokonalá díky potřebnému zázemí, vynikající kuchyni i útulnému ubytování s možností wellness.

Teambuilding na horách? Skvělá volba!

 

Firemní teambuilding je už řadu let skvělým nástrojem, jak zlepšit komunikaci a vztahy na pracovišti. Díky zážitkovému programu pomáhá rozvíjet spolupráci mezi zaměstnanci a zvyšovat výkonnost týmů. Jednoduše řečeno, teambuilding slouží především ke stmelování kolektivu. Kolegové se totiž většinou znají pouze z kanceláří či porad, někteří mezi sebou komunikují jen elektronicky nebo telefonicky. Osobní setkání je však nenahraditelné a možnost poznat se i v jiných situacích, než jen v prostředí firmy, je pro zlepšování fungování týmové spolupráce velmi důležité. Kam ale vyrazit, aby byl firemní teambuilding nabitý dobrou náladou a optimistickou atmosférou? Rozhodně co nejdále od ruchu velkoměsta, kdekoli do přírody, ideálně se opět sejděte na horách. Horské prostředí nabízí spoustu míst k prožití úžasných dobrodružství, nových zážitků a zároveň poskytuje perfektní místa k nadechnutí a odpočinku. Teambuilding na horách pak vypadá třeba takto: krizové situace řešíte pod širým nebem, uprostřed divoké přírody společně překonáváte překážky a nejlepší řešení během modelových situací nehledáte v dusné atmosféře kanceláře, ale za zpěvu ptáků a šumění stromů. Na horách zkrátka vládne dobrá nálada a pozitivní atmosféra a ta se určitě odrazí na celkovém zážitku nezapomenutelného firemního teambuildingu.

TIP na závěr

 

Každá firemní akce stojí nemalé peníze. Aby byla vydařená a nebyly to jen vyhozené peníze, musí být perfektně naplánovaná. Můžete vše zvládnout sami nebo máte možnost najmout firemní agenturu, která má s pořádáním akcí velké zkušenosti. Ať už se rozhodnete pro jakoukoli možnost, nezapomeňte na pár detailů, které budou vytvářet celkový dojem z firemní akce. Pokud akci pořádáte na horách v zimě, nebudou mít hosté problém s dojezdem? Pokud se program protáhne do ranních hodin, bude někde v blízkosti možnost k přenocování? Zajistíte odvoz k ubytování, pokud se na akci podávaly alkoholické nápoje? Zkrátka je třeba zařídit i spoustu drobností, které se na začátku mohou zdát, že se nějak vyřeší až v průběhu akce. Ale tyhle maličkosti, pokud na ně nebudete dobře připraveni, můžou být zbytečným zdrojem zmatků a rozladění. Zvlášť, pokud je akce pořádaná na horách. Každopádně, pokud se i přesto nějaká chybička vloudí, nevěšte hlavu. I to může být zkouškou vztahů v týmu a může se ukázat, jak se kolegové umí vzájemně podržet, jak umí řešit nečekané situace s klidnou hlavou a třeba i s úsměvem.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.