Aktuální svatební trendy pro rok 2022

Čeká vás v nadcházejících měsících jedna z nejkrásnějších událostí v životě a vy stále ještě nevíte, jaký styl svatby zvolíte, nebo jen potřebujete doladit pár věcí a hledáte inspiraci pro váš vysněný den? Nezoufejte! Připravili jsme pro vás skvělé tipy, jak vytvořit nádhernou svatbu, po které toužíte. Projděte si postupně jednotlivá témata a inspirujte se, jaké jsou trendy pro svatbu v roce 2022.

Styl svatby v roce 2022? Krása v jednoduchosti!

 

Stále platí, že styl svatby je především vyjádřením vaší osobnosti a vkusu, a proto byste se měli rozhodovat hlavně sami podle sebe. Na druhou stranu určitě nechcete šlápnout vedle, a tak přemýšlíte, jaký styl svatby zvolit, abyste drželi krok s módními trendy nebo se jimi alespoň inspirovali. Módní trendy každý rok svatbu něčím ozvláštní, něco „vypíchnou“, návrháři upoutají pozornost na různé detaily, materiály, vzory i barvy.

Jaká je tedy svatba v roce 2022? Především ve znamení jednoduchosti a čisté krásy. Návrat k přírodě se promítá do stylu tohoto jedinečného dne. Aktuálním trendem jsou svatby přirozené a uvolněné, zdobené přírodními motivy. Krásná budete tehdy, když z vaší svatby bude dýchat svoboda a romantika spojená s čistou elegancí. Nic sešněrovaného, nalajnovaného. Vždyť svatba je vzácný okamžik oslavy lásky a radosti ze vztahu, tak proč být zbytečně upnutý.

``Aktuálním trendem jsou svatby přirozené a uvolněné, zdobené přírodními motivy. Krásná budete tehdy, když z vaší svatby bude dýchat svoboda a romantika spojená s čistou elegancí. Nic sešněrovaného, nalajnovaného.``

Barvy svatby 2022? Vybírejte z jemných odstínů i veselých barev!

 

Ke svatbě stále neodmyslitelně patří bílá či růžová. Pokud zvolíte tyto barvy podtrhující čistotu a jemnost, bude vaše svatba nádherná a romantická, a i nadále velice trendy. Spolu s krémovou a champagne stále patří k nejčastěji zvoleným svatebním barvám. Láká vás svatba s nádechem luxusu? Použijte decentní zlaté výšivky.

Toužíte však po něčem nevšedním a hledáte originální barvu, která bude provázet právě vaši svatbu? TOP barvy svatby v roce 2022 jsou také různé odstíny zelené sladěné s béžovou, světle hnědou či šedou. Výběrem těchto barev dáte vyniknout oblíbenému stylu NATURA. Zářivá a nezapomenutelná bude vaše svatba v záplavě žluté, která navodí veselou a optimistickou náladu. Kdo miluje oranžovou, může ji směle použít, protože i tato vitální barva symbolizující sílu a mládí, je barvou, která je i nadále in. Oblíbené odstíny modré i fialové, jsou také stále v kurzu a dají se dobře kombinovat s dalšími barvami. Nezapomeňte však, že důležitým kritériem při výběru barvy vaší svatby je prostor, ve kterém se bude konat vaše svatební hostina. Tmavou místnost rozzáříte světlými tóny, naopak zde by výběr tmavých tónů modré či fialové vhodný nebyl.

Při výběru vaší barvy buďte originální. Zvolte si jednu základní barvu, zkombinujte jí maximálně s dvěma dalšími odstíny a po celou dobu se držte jednoho stylu výzdoby. Vaše svatba tak bude jedinečná a zároveň harmonická, kdy vše spolu bude krásně ladit.

Svatební šaty v roce 2022: Víte, jaké jsou trendy v letošní svatební sezóně?

 

Brzy z vás bude nevěsta a vy hledáte ty pravé svatební šaty přesně pro vás? Inspirujte se zde výběrem toho nejzajímavějšího, co bylo představeno na světově uznávaném svatebním týdnu Bridal fashion week v New Yorku. Které dekorativní prvky nejvíce zaujaly?
Máme pro vás 7 TOP trendů, díky kterým jsou letošní svatební šaty opět jedinečné a okouzlující.

 

1. 3D kytičky


Pro svou nápaditost a velkou oblíbenost tato nádherná romantická dekorace přetrvává z loňského roku. Svatební šaty posety 3D kytičkami z vás vykouzlí jemnou a křehkou nevěstu. Budete zasypána něžnými bílými nebo jemně zbarvenými květy a stanete se tak doslova překrásnou rozkvetlou loukou. Drobnými i většími 3D kytičkami mohou být ozdobeny vaše šaty, závoj, nebo také velmi efektně působí 3D kytičky vpletené do vlasů. Pokud vplujete na obřad právě v těchto šatech, všem se zatají dech z vaší čisté přírodní krásy!

 

2. Mašle

I tady romantické nevěsty zajásají. V letošní svatební sezóně jsou totiž mašle velkým hitem. Nejčastěji bývají umístěny v pase vepředu nebo vzadu, čímž krásně zvýrazní siluetu nevěsty. Pro ty nevěsty, které se nebojí odlišovat, módní designéři připravili svatební šaty s mašlí také v jiné barvě než křehce sněhobílé. Odlišná barva mašle upoutá dostatečnou pozornost, a tak šaty ozdobené černou, tmavě modrou či žlutou mašlí, jsou pak spíše jednoduššího střihu i materiálu. Že vás mašle nadchly, avšak nepyšníte se ideální postavou, a proto mašle v pase je pro vás passé? Nevadí! I tímto módním prvkem můžete ozdobit váš účes nebo zvolte okouzlující šaty s mašlí na rameni.

 

3. Odhalená ramena, spadlé rukávy

Zamilovala jste si halenky, trička či šaty s odhalenými rameny a ráda byste v tomto stylu zazářila i ve svůj vysněný den? Skvělou zprávou je, že módní návrháři tento prvek promítli i do letošních svatebních šatů. Rafinovaně a žensky působí korzetové šaty se zcela odhalenými rameny a dekoltem. Pokud jsou pro vás nahá ramena příliš odvážná, ideální volbou pro vás můžou být šaty s úzkými ramínky anebo sáhněte po svatebních šatech se spadlými rukávy. Ty jsou letos opravdu velmi módní. Ať už krátké či dlouhé, krajkové či průsvitné, spadlé rukávy s holými rameny ze svatebních šatů vytvoří exkluzivní kousek, který určitě vzbudí velkou pozornost.

 

4. Hluboký výstřih

Pokud jste majitelkou útlé postavy a nebojíte se odhalit o něco více, pak tento sexy módní prvek připravili světově uznávaní návrháři právě pro vás. Na newyorském Bridal fashion week módní ikony představily kolekci svatebních šatů s hlubokými výstřihy do V umístěnými vepředu nebo vzadu. S tímto výstřihem až do pasu se pyšnily jak šaty střižené v princeznovském stylu s širokou nabíranou sukní, tak volně splývající, či šaty à la mořská panna. Ty obepínají celou siluetu nevěsty a dávají tak vyniknout ženským křivkám. Pokud u vás zvítězí svatební šaty s tímto ultrahlubokým výstřihem, zcela jistě budete velice trendy a neodolatelná nevěsta.

 

5. Balónové rukávy

Módní návrháři pro vás letos připravili i další možnosti, jak se stát dokonalou nevěstou. Pokud jste fanouškem zejména dlouhých rukávů, co takhle svatební šaty s balónovými rukávy? V těchto velice originálních šatech s objemnými, ale dostatečně splývavými rukávy z průhledného tylu, budete jako princezna z pohádky Tisíce a jedné noci.

 

6. Peří

Pokud hledáte skvostné nevšední šaty, možná vás osloví okázalé modely s originálním zdobením jako je jemné peří. Nebojte, nejde o nic přeplácaného. Naopak. V perfektně střiženém korzetu vyzdobeném peřím, bude dokonalé nejen vaše tělo, ale zcela jistě zaujmete touto překrásnou něžnou ozdobou. Luxusně vypadají šaty, u kterých je z peří vyrobena celá spodní sukně.

 

7. Kalhotový kostým

Pokud se šatům a sukním vyhýbáte obloukem a přesto chcete být ve svůj den neodolatelná, jsou pro vás i v letošním roce připraveny nádherné modely v podobě elegantních kalhotových kostýmů. Pokud ve vás romantika přece jen trochu dříme, klidně si k němu vezměte závoj či vlečku. Hladký účes bude tou pravou třešničkou na dortu a vy budete v této neotřelé kombinaci prostě dokonalá!

Ať už vás oslovily některé šaty s uvedenými módními prvky, nebo se poohlídnete po jiných, nezapomeňte, že ve vašich vysněných svatebních šatech se hlavně musíte cítit skvěle a pohodlně, nehledě na módní výstřelky. Zvolte si takové šaty, ve kterých nejlépe vynikne vaše osobnost, váš styl a budou lichotit právě vaší postavě. Buďte sama sebou! Šaty si nezapomeňte vyzkoušet s botami na vysokém podpatku.

``Ať už vás nadchnou jakékoli šaty, při jejich výběru si nejlépe vyzkoušejte hned několik střihů a druhů, a zvolte ty, které vám sednou nejlépe, které podtrhnou vaši osobnost a budou lichotit právě vaší postavě.``

Šaty pro ženicha – je libo bílý oblek či tenisky?

 

I zde platí pravidlo vybrat takový oblek, který bude dokonale ladit jak s vašimi šaty, tak i celkovým stylem svatby a zvolenými barvami. Pokud váš nastávající chce jít s dobou, nabízí se mu sáhnout po extravagantnějších kouscích. Na scénu může vstoupit v elegantním bílém obleku, který podtrhne celkovou romantickou atmosféru svatebního obřadu. Pro ostatní hosty však bílé oblečení stále zůstává tabu! A co takhle košile s potiskem? Je módní a stále více oblíbená. Spolu s vhodným oblekem vytvoří velmi originální a neotřelou kombinaci. Na méně formální svatbu, namísto klasického obleku může ženich dorazit v tričku a stylových teniskách. Ať už zvolíte více či méně odvážný oblek, ve všech případech dávejte při výběru pozor na délku rukávů i kalhot.

oblek-pro-zenicha-svatebni-trendy-2022

Šaty pro družičky 2022? Mohou se barevně odlišovat!

 

Dobrá zpráva je, že už není nutné, aby všechny družičky spolu splývaly v šatech stejné barvy. Naopak! Současný trend je nechat výběr šatů a barev jen na družičkách. Pokud přesto preferujete jednu barvu, družičky můžou společně barevně ladit tón v tónu a odlišovat se pouze jednotlivými materiály i střihy.

Trendy svatební kytice 2022? Nic pompézního, stačí jedna květina!

 

Svatební kytice dává vyniknout ženskosti a podtrhne celkovou krásu ženy. Návrháři vědí, že i jedna květina je nádherná a vhodná obdivu. Protože je na vzestupu jednoduchost a čistá krása, projevilo se to i ve výběru svatební kytice. Co je tedy nejvíce IN? Nic obrovského, pompézního. Zazářit můžete s malou kyticí či dokonce okouzlit pouze s jednou květinou. Výhodou tohoto trendu je i praktická stránka. Ušetříte nemalé finance za pořízení obrovského pugetu a svou svatební květinu si můžete uvázat i sama.

svatebni-trendy-kytice-2022

Svatební dort 2022 ozdobte květinami či noční oblohou!

 

Svatební dort má nejen potěšit chuťové pohárky, ale je také dominantou vaší svatební tabule. Není divu, že stejně jako svatební šaty či kytice, i dorty podléhají módním trendům. Pojďte si přečíst, jaké svatební dorty jsou v kurzu!

Hvězdná obloha

Opravodvým hitem je nechat si vytvořit mistrovské dílo, které zobrazuje hvězdnou oblohu. Módní černá barva na dortu a třpyt i lesk však musí ladit s celkovým stylem vaší svatby.

Sladká romantika

Milujete jemné, romantické barvy a proto toužíte po sněhobílém nebo sladce růžovém dortu? Skvělá zpráva je, že i tyto elegantní barvy, včetně krémových odstínů, jsou stále IN. Váš něžně laděný svatební dort, nazdobený třeba trendy kvítečky, bude nádhernou dominantou vaší svatební tabule.

Mini dort

Pokud vaší svatbě vládne jednoduchost a originalita, nechte si cukráři připravit malý dort a doplňte jej dalšími stylovými dezerty. Spolu s mini dortem nabídněte barevně sladěné cupcake či drobné mini koláčky. Hostům jistě zachutnají a dokonale ozdobí vaši svatební tabuli.

Obří dort

Zastáváte však názor, že k pořádné svatbě patří obří několikapatrový dort? Nemusíte se jej vzdát, nechte si jej směle vykouzlit. Zde platí, že čím větší, tím lepší. Cílem je ohromit všechny přítomné!

Rozložený dort

Hrozíte se však rozkrajování třípatrového dortu? Můžete se i zde inspirovat královskou svatbou Harryho a Meghan, a namísto jednoho obřího dortu rozmístěte samostatně několik pater dortu na připravené slavnostní tácy. Budete originální a nápadití, a ještě si ušetříte stres při krájení patrového dortu.

``Svatební dort má nejen potěšit chuťové pohárky, ale je také dominantou vaší svatební tabule. Není divu, že stejně jako svatební šaty či kytice, i dorty podléhají módním trendům.``

Místo pro vaši svatbu 2022? Ideálně venku a vše na jednom místě!

 

Stále více párů chce prožít svůj vysněný den pod širým nebem a nemusí zrovna vyznávat uvolněný „boho“ styl. Svatby v přírodě vedou – jsou prostě originální, nezapomenutelné, kouzelné. Ať už přemýšlíte o svatbě v parku, na louce nebo třeba na horách, důležitá je dostupnost místa a v nemalé míře možnosti parkování.

Chcete trendy svatbu v přírodě ještě s bonusem? Uspořádejte oslavu vaší lásky tam, kde máte vše na jednom místě! Je to většinou finančně výhodnější, a hlavně neztrácíte čas přejížděním z obřadní síně na hostinu a večer ještě do hotelu. Takovou svatbu v přírodě, kde máte vše na jednom místě, vám uspořádáme i v našem resortu Nová Polana v Beskydech. Ještě dlouho budete vzpomínat na překrásný obřad a skvělou hostinu, na louce s výhledem do romantického údolí si pořídíte kouzelné fotografie a oceníte možnost ubytování i wellnes.

A jaká jsou další nápaditá a originální místa pro svatbu v roce 2022? Co takhle vzít se na statku, ve mlýně či stodole? I tato místa jsou stále zajímavá a trendy.

Při výběru místa na svatbu je samozřejmě důležité, ve kterém ročním období se budete brát a především jaký celkový styl svatby vás bude provázet. Pokud milujete originalitu a nebojíte se vyčnívat z řady, bude svatba v továrně přesně pro vás. Zatímco konzervativní pár se těžko bude cítit dobře právě v tomto industriálním stylu a své „ano“ si řekne na více formálním místě.

TIP na závěr

 

Při plánování a zařizování vašeho velkého dne, kdy chcete, aby vše bylo dokonalé a úžasné, si nezapomeňte udržovat smysl pro humor a dobrou náladu. A co když se v den „D“ něco nepodaří či nevyjde podle plánu? V takovém případě nasaďte úsměv od ucha k uchu a buďte nad věcí! I když nikdo nechce hrát první roli v žánru jménem „trapas“, nezapomeňte, že s odstupem času vše nebude tak horké. Veselé svatební historky k životu patří a schopnost se dívat se na věci s nadhledem a humorem je vlastnost, která se nosí každým rokem. Tak se ničím nenechte rozhodit, užívejte si svůj jedinečný den plnými doušky a usmívejte se :)!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.