Svatby

Svatební trendy 2024

Pokud svatbu plánujete uskutečnit v letošním roce, je ten nejvyšší čas na řešení všech důležitých věcí, jako je výběr místa, datum, ale i to, v jakém stylu si celou událost představujete. Pojďme se společně podívat, jaké svatební trendy budou dominovat roku 2024.

ČÍST VÍCE
Svatby

Plánování svatby: co vše zařídit na svatbu

Perfektní svatební den vyžaduje dobrou přípravu. Máme pro vás přesný návod na to, co vše je potřeba zařídit, abyste se plánování svatby nemuseli bát.

ČÍST VÍCE
Svatby

Svatební koláče – tradice, jak je zabalit a co se za ně dává

Svatební koláče tradičně slouží jako pozvánka na svatbu. Tato tradice se napříč kraji různí, stejně jako druh koláčů. Jak koláčky zabalit a co se za ně na oplátku dává?

ČÍST VÍCE
Svatby

Jak napsat svatební slib?

Svatební slib je jedním z nejdůležitějších momentů vašeho svatebního dne. Napsat ho může být ale velmi náročné, protože chcete svými slovy vyjádřit to nejhlubší a nejupřímnější, co cítíte. Pokud hledáte tip, jak napsat svůj svatební slib, následující článek vám může poskytnout užitečné rady a nápady.

ČÍST VÍCE
Svatby

Výzdoba svatební tabule

Výzdoba svatební tabule je důležitou součástí vašeho velkého dne. Vaši hosté budou během svatby trávit u stolu poměrně dost času, a proto se vyplatí dát si na dekoraci svatebního stolu záležet. Detaily, jako jsou ubrousky, ubrusy, podtácky, svíčky a skleněné vázy se mohou zdát jako nepodstatné, ale ve skutečnosti mohou mít vliv na celkovou atmosféru a nezapomenutelný zážitek ze stolování.

ČÍST VÍCE
Svatby

Svatební trendy roku 2023

Po období přísných omezení a podmínek se v roce 2022 uskutečnilo nespočet odložených veselek. Byla to zkrátka pořádná svatební jízda! Pojďme se společně podívat na to, co nás čeká v roce 2023, jaké trendy s ním přicházejí a jak se připravit na svatbu, která ohromí a nadchne všechny vaše hosty.

ČÍST VÍCE
Svatby

Výročí svatby, jejich názvy a tipy na dárky

Čeká vás výročí svatby a přemýšlíte jaký dárek koupit? Podívejte se, jaké výročí vás s vaší drahou polovičkou čeká a podle toho dolaďte všechny detaily! Pojďme se společně podívat na chronologicky seřazené výročí, jejich názvy, typickou barvu a květinu. Také pro vás máme užitečné tipy na dárky, protože víme, jak je těžké něco vybrat.

ČÍST VÍCE
Svatby

Jaké zvolit roční období pro svatbu?

Jaro, léto, podzim nebo zima? Rozhodujete se, které roční období je pro vaši svatbu to nejlepší? Výběr termínu nemusí být vůbec jednoduchý. Proto jsme si pro vás připravili krátké shrnutí výhod a nevýhod, které vám může pomoci s rozhodnutím.

ČÍST VÍCE
Svatby

Aktuální svatební trendy pro rok 2022

Čeká vás letos jedna z nejkrásnějších událostí v životě a vy stále ještě nevíte, jaký styl svatby zvolíte, nebo jen potřebujete doladit pár věcí a hledáte inspiraci pro váš vysněný den? Nezoufejte! Připravili jsme pro vás skvělé tipy, jak vytvořit nádhernou svatbu, po které toužíte. Projděte si postupně jednotlivá témata a inspirujte se, jaké jsou trendy pro svatbu v roce 2020.

ČÍST VÍCE
Svatby

Plánování svatby na Nové Polaně od A do Z

Přáli byste si uspořádat svatbu na Nové Polaně a chtěli byste se dozvědět, co vás čeká a jak bude celý proces organizace probíhat? V dnešním článku se podrobně podíváme na každý krok, který vás při organizaci svatby u nás nemine.

ČÍST VÍCE
Firemní akce

Výhody firemní akce na horách

Většina firem čas od času pozve své spolupracovníky na svou firemní akci. Ty jsou důležité nejen ke vzdělávání a dalšímu růstu, ale často také k utužení kolektivu a prohloubení vztahů mezi zaměstnanci. Kdo už někdy zařizoval jakoukoli firemní akci, ať už jen pro pár lidí nebo pro velký počet, ví, že je to velmi nelehký úkol s mnoha starostmi a zařizováním.

ČÍST VÍCE
Svatby

Přírodní svatba: tipy a inspirace jak připravit krásnou a přirozenou svatbu

Pokud obdivujete krásu a kouzlo přírody a chcete váš slavnostní den prožít obklopeni romantickými přírodními motivy a materiály, pak právě nevšední svatba v přírodním stylu může být pro vás skvělou volbou. Ze všech stran na vás bude dýchat něžnost a intimní atmosféra a zažijete radost z jednoduché a přitom okouzlující přirozené krásy.

ČÍST VÍCE
Svatby

Boho svatba: inspirace a nápady, jak uspořádat tu nejkrásnější svatbu v boho stylu

Těšíte se na svůj velký den, kdy spojíte své dva životy v jeden, ale děsí vás představa upjatého a sešněrovaného svatebního dne plného ceremonií a okázalostí? Nedáte příliš na to, co od vás očekává okolí, ale naopak, nebojíte se odlišovat? Pak právě boho svatba je přesně pro vás!

ČÍST VÍCE
Svatby

Rozhovor s nevěstou: Ani nečekaná situace den předem nezmařila jejich svatební den!

V našem novém článku jsem se rozhodli požádat Ivanu – maminku, influencerku a trenérku fitness z Ostravy, o krátký rozhovor a zároveň vzpomínku na jejich zásnuby, svatební přípravy a také velký den, který probíhal u nás v Resortu Nová Polana.

ČÍST VÍCE
Svatby

Plánování svatby: jak naplánovat svatbu krok za krokem + checklist

Jste zasnoubeni? Gratulujeme! Před vámi je teď vzrušující čas přípravy na nejkrásnější den vašeho života. Aby tento předsvatební čas i samotný vysněný den nebyl plný stresu a nepříjemných překvapení, pomůžeme vám s plánováním svatby krok po kroku. Jak začít?

ČÍST VÍCE
Recepty

Fish & Chips

Tresku očistíme, odstraníme kůži, vykostíme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na pravidelné menší kusy. Rybu osolíme a poté obalíme jednotlivé kusy v hladké mouce a následně ponoříme do těstíčka (viz. výroba těstíčka). Z těstíčka ponoříme pomalu do většího množství oleje zahřátého na 180 stupňů a smažíme do zlatova přibližně 4 minuty. Zvlášť v kastrůlku přivedeme větší množství vody k bodu varu a spaříme mražený hrášek.

ČÍST VÍCE
Svatby

Čím vyniká svatba v létě?

Proč je svatba v létě stále tak oblíbená? V letních měsících se již naplno oddáváme slunci, které zakoušíme v jeho plné síle, obdivujeme nádherně zbarvenou přírodu, cestujeme a užíváme si dlouhé letní večery.

ČÍST VÍCE
Svatby

Chcete mít svatbu plnou barev a vůně? Vezměte se na jaře!

Kdo by nemiloval jaro? Příroda se probouzí k životu, sluneční paprsky začínají příjemně hřát, všude kolem je cítit veselá atmosféra a nová očekávání. Stvrdit si svou lásku vstupem do manželství právě v tomto jarním období bude určitě skvělá volba.

ČÍST VÍCE
Zajęcia

ENDOMONDO trasy

  Trasa do biegania – Nová Polana   Lubisz biegać? Porównaj swoje siły z innymi gościami ośrodka Nová Polana. Trasa liczy 5,88 km.   Trasa do biegania – Bieg na Kozubową   Ta trasa jest ciut krótsza i liczy 4,95 km.

ČÍST VÍCE
Zajęcia

Gdzie na wycieczkę

    Mała Kikula   Okolice ośrodku Nová Polana oferują przepiękne miesca na spacery i turystykę górską. Jednym z miejsc jest wzgórze Mała Kikula  (788 m n.m.), na którą prowadzi szlak prosto od naszego ośrodku. Wzgórze Mała Kikula (788 m n.m.) wznosi się na północ nad gminą Łomna Dolna. Prowadzi przez nie edukacyjny szlak turystyczny “Kraina […]

ČÍST VÍCE
Zajęcia

Zajęcia wokół ośrodku Nová Polana

Letnie zajęcia   Bungee i trampoliny dla dzieci   Bungee trampoliny to odrobinę adrenalinowa zabawa, która łączy dwa sporty – skok na trampolinie i bungee jumping. Jeśli nie chcesz wisieć na paskach lub gumowych linach, możesz skakać na 8 trampolinach dla dzieci.   Strzelanie z łuku   Chcesz strzelać jak legendarny zbójnik Robin Hood? Dobrze […]

ČÍST VÍCE
Imprezy firmowe

6 wskazówek co robić na imprezie firmowej!

Ktoś ich kocha, ktoś nienawidzi… Chodzi o imprezy firmowe. Jeśli właśnie ty dostałeś za zadanie przygotować niezapomnianą imprezę firmową, postaramy się Ci przytoczyć kilka wskazówek i pomysłów, jak z imprezy zrobić świetne wydarzenie i przyjemny czas dla całego zespołu.   In vino veritas!   Dokładnie tak. Tak samo jak w innych sferach – co za dużo, […]

ČÍST VÍCE
Wesele

Wesele jak z bajki? Idealnie zimą!

Pewnie każda dziewczynka marzyła o byciu księżniczką z bajki i o weselu w długiej przepięknej sukni. Dlaczego nie spełnić to marzenie? Zostań główną aktorką w bajkowym ślubie i wybierz właśnie okres zimowy. Wesele zimą to nie tylko sprawa dla prawdziwych romantyków. W wielu aspektach jest bardzo praktyczne i przynosi wiele plusów.   Wolne terminy Organizując […]

ČÍST VÍCE
Wesele

Ślub jesienią?

Myślisz o organizowaniu ślubu jesienią? Jeśli wybierzesz dla waszego dnia tą porę roku, z pewnością nie pożałujesz. Plusem jest nie tylko większa ilość wolnych terminów, lecz ponadto jesienne wesele będzie nasycone wyjątkową atmosferą kolorów i romantyczności. Organizując wesele w górach, będzie wesele przesycone cudownymi barwami tej pory roku.   Pogoda na jesiennym weselu   W razie […]

ČÍST VÍCE
Firemní akce

6 tipů co podniknout na firemním večírku!

Někdo je miluje a jiný zase nesnáší… Řeč je o firemních večírcích. Pokud jste právě vy dostali za úkol připravit nezapomenutelný firemní vánoční večírek, v tomto článku se vám pokusíme pomoct několika tipy a nápady, jak udělat z vaší akce trendy záležitost a příjemný čas pro celý kolektiv.   Ve víně je pravda!   Ano, je […]

ČÍST VÍCE
Svatby

Svatba jako z pohádky? Řekněte si své „ANO“ v zimě.

Snad každá malá holka snila o tom být princeznou v pohádce a vdávat se v nádherných dlouhých šatech. Proč si tento sen nesplnit? I vy se můžete stát hlavní aktérkou v pohádkové svatbě, pokud si pro svůj velký den zvolíte právě zimní období. Svatba v zimě, ale nemusí být jen pro velké romantičky.

ČÍST VÍCE
Svatby

Podzimní svatba? Je podzim nejkrásnější roční období pro svatbu?

Přemýšlíte o svatbě na podzim? Pokud zvolíte pro váš svatební den toto roční období, určitě nebudete litovat. Nejenže velkou výhodou podzimní svatby je výběr z více volných termínů, ale svatba na podzim bude nádherná a romantická především díky svému neopakovatelnému podzimnímu zbarvení. Když navíc uspořádáte svatbu na horách, bude vaše svatba i svatební album zářit překrásnými barvami, kterými se příroda pyšní […]

ČÍST VÍCE
Aktivity

Aktivity v okolí Nové Polany

  Letní aktivity     Bungee a dětské trampolíny   Bungee trampolíny jsou lehce adrenalinová zábava, která spojuje prvky dvou sportů – skákání na trampolíně a bungee jumpingu. Pokud nechcete být zavěšeni v popruzích a viset na gumových lanech, můžete si zaskákat na 8 dětských trampolínách.   Střelba z luku   Chcete umět střílet jako […]

ČÍST VÍCE
Aktivity

Tipy na výlety

  Malá Kykula   Okolí Resortu Nová Polana nabízí krásná místa k procházkám a turistice. Jedním z těchto míst je vrchol Malá Kykula (788 m n.m.), na kterou můžete vyrazit přímo z našeho resortu. Vrchol Malá Kykula (788 m n.m.) se zvedá severním směrem nad obcí Dolní Lomná. Prochází přes něj naučná turistická stezka “Krajinou dávných horalů” […]

ČÍST VÍCE
Recepty

Trhaná vepřová plec se sýrem a BBQ omáčkou v housce

    Suroviny na 4 porce   Vepřová plec 900g Paprika uzená 80g Cibule žlutá 700g Jablka 600g Tymián 20g Šalvěj 20g Sůl/pepř 20g Česnek 60g Bílý Cheddar sýr 200g       Postup   Vepřovou plec na povrchu osolte, potřete paprikou a česnekem. Půlky cibule a půlky jablek opečte v pekáči, zalijte vodou do […]

ČÍST VÍCE
Aktivity

ENDOMONDO tratě

  Běžecká trasa – Nová Polana   Běháte rádi? Změřte svoje síly oproti ostatním návštěvníkům Resortu Nová Polana. Tato trasa měří 5,88 km.   Běžecká trasa – Běh na Kozubovou   Tato trasa je o něco málo kratší a měří 4,95 km.  

ČÍST VÍCE
Recepty

Halloumi sýr v pivním těstíčku s mátovým hráškem

  Suroviny na 4 porce   Halloumi sýr 200g Mouka hladká 450g Pivo 100 ml Soda 8g Sůl, pepř dle chuti Mražený hrášek 160g Máta čerstvá 5g Cibulka 10g Máslo 35g Vinný ocet 8g     Postup   Halloumi sýr rozkrájím podélně na půl a půlky zešikma na trojúhelníky. Obalím individuálně v hladké mouce a […]

ČÍST VÍCE
Recepty

Vepřová líčka s kroupovým ragú

  Suroviny na 4 porce   Vepřová líčka 640g Sůl 10g Pepř 3g Cibulka žlutá 460g Mrkev 280g Celer řapíkatý 160g Tymián 10g Bobkový list 3g Nové koření 3g Rajčatový protlak 90g Červené víno 2dc Kukuřičný škrob 30g     Postup na líčka   Líčka nasolím, opepřím a opeču do zlatova na pánvi. Zvlášť v kastrolu […]

ČÍST VÍCE
Recepty

Kus kus salát s pečenou paprikou a citronovým dresinkem

  Suroviny na 4 porce   kuskus 400g olivový olej 30g červená cibulka 160g červená paprika čerstvá 320g jarní cibulka 120g sherry rajčátka 180g kurkuma 10g citron 160g česnek 10g zakysaná smetana 140g máta čerstvá 20g sůl 8g pepř 4g     Postup   Vložím kuskus do plytké nádoby, promastím olivovým olejem a promíchám se […]

ČÍST VÍCE
Recepty

Pečená krůtí roláda

  Suroviny na 4 porce   1 kg krůtích prsou 500 g toustový chléb 100 g oloupané jedlé kaštany 50 g cibule 100 g sušené meruňky 20 g tymián 400 g mrkev 400 g petržel 400 g tuřín 150 ml olej Sůl/pepř 1 kg brambor 100 g česneku 20 g rozmarýnu 500 g toustového chleba […]

ČÍST VÍCE